Return to ads
All categories
Community
Community News
Celebrity News
Henry Louis Gates Jr

Henry Louis Gates Jr

Posted by
Posting ads for 49 years
Home > Nieuws > Buitenland > Controverse over arrestatie zwarte professor Harvard UniversityBuitenlandControverse over arrestatie zwarte professor Harvard Universityvrijdag 24 juli 2009 19:25De politievakbond van Cambridge (Massachusetts) eist excuses van de Amerikaanse president Barack Obama vanwege zijn 'beledigende' uitspraken over het politieoptreden bij de arrestatie van een Harvard-professor vorige week.

Obama noemde het optreden van de politie 'stupide' Dat bericht CNN vrijdag.De aan Harvard University verbonden Henry Louis Gates Jr.

werd afgelopen week in zijn eigen huis gearresteerd vanwege 'wangedrag'.

De politie was van mening dat hij zich intimiderend en verdacht gedroeg. Gates zelf schrijft de arrestatie toe aan zijn zwarte huidskleur.

Deze week besloot de City of Cambridge Police Department niet tot vervolging over te gaan.

'Stupide'De kwestie liep zo hoog op dat president Obama zich er zelfs mee ging bemoeien.

Hij noemde het optreden van de politie in de noordoostelijke staat 'stupide'.

De president vroeg zich af waarom een man van middelbare leeftijd met stok, in zijn eigen huis bovendien, in de boeien geslagen moest worden.Obama gaf wel aan wellicht een beetje bevooroordeeld te zijn omdat Gates een vriend van hem is.BeledigingDe politievakbond van Cambridge eist nu excuses van Obama.

Agent in kwestie James Crowley: '[Obama's] reactie was niet alleen een belediging voor de agenten in Cambridge, maar voor alle politieagenten in het land.'Gates kwam vorige week net terug uit China toen hij ontdekte dat de voordeur van zijn huis zwaar beschadigd was.

Omdat het hem niet lukte de deur met de sleutel open te krijgen, forceerde hij hem open.Vlak daarna verscheen agent Crowley aan de deur, omdat hij een melding had gekregen van inbraak.

Zwarte manVolgens de politie weigerde Gates op verzoek van de agent naar buiten te komen.

Hij zou geroepen hebben: 'Waarom? Omdat ik een zwarte man in Amerika ben?' Daarna zou Gates de agent meerdere malen hebben beschuldigd van racisme.De politieagent was verbaasd vanwege de felle reactie van Gates en ging over tot arrestatie vanwege 'disorderly conduct' â€" wangedrag.

Door Jeroen�LangelaarTerug naar de homepageNeem nu een gratis abonnement op een van onze nieuwsbrieven (carrière, dagelijks, lifestyle of wekelijks).

U kunt zich altijd weer uitschrijven via de uitschrijfknop onderaan de nieuwsbrief.http://www.elsevier.nl/web/10241924/Nieuws/Buitenland/Controverse-over-arrestatie-zwarte-professor-Harvard-University.htm
Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff