Return to ads
All categories
Stephon Marbury

Stephon Marbury

Posted by
Posting ads for 49 years
De ellende gaat aan niemand voorbij, zelfs niet aan de profbasketballers uit de Amerikaanse NBA.De NBA waarschuwt zijn clubs dat ze het komende seizoen rekening moeten houden met tegenvallende inkomsten en neemt zelf alvast maatregelen.

In het sterk socialistisch aandoende salarissysteem, afgezien dan van de absolute bedragen, stelt de NBA elk jaar een salary cap vast, het maximum salaris dat clubs aan hun selectie mogen betalen.

ToppersDe club die meer wil betalen, moet voor elke dollar boven die salary cap ook één dollar aan plutocratentax afdragen aan de NBA.

Voor het komende seizoen is die grens met 1 miljoen verlaagd.

Zo'n drastische maatregel werd slechts één keer eerder genomen.Toch hebben de basketballers nog steeds weinig reden tot klagen.

Bankiers die het zat zijn telkens aangesproken te worden op hun belachelijk hoge verdiensten, mogen terecht wijzen naar de bedragen die in de NBA worden betaald.

Het gemiddelde spelerssalaris bedroeg vorig jaar 5,6 miljoen dollar.De echte toppers tekenen meerjarige contracten met gegarandeerde betalingen van meer dan 20 miljoen per jaar. Dergelijke bedragen zijn voor bank-ceo's nauwelijks weggelegd.

In Bloombergs lijst met de 50 best-paid CEO's in Finance komen er maar zes boven de 20 miljoen uit.BankenNet als bij banken is ook in de NBA het verband tussen salarissen en prestaties soms ver te zoeken.

De New York Knicks verkeren al jaren in de kelder van de NBA, maar betaalden het afgelopen seizoen wel bijna 95 miljoen dollar aan hun spelers, het meest van alle clubs.

Stephon Marbury, de duurstbetaalde Knick, werd al voor aanvang van het seizoen uitgekotst door zijn nieuwe coach.

Zonder ook maar één minuut te spelen, streek hij maanden lang wel bijna 2 miljoen op.

Zeg maar 8 keer Balkenende, maar dan per maand.Reactie(0)Plaats een reactie NaamE-mailType deze code overReactie

http://www.fembusiness.nl/web/artikelSmal/46742/Basketballers-getroffen-door-crisis.htm
Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff