Return to ads
All categories
New Home Sales

New Home Sales

Posted by
Posting ads for 49 years
AMSTERDAM�-� Het ziet er naar uit dat het sterke opwaartse momentum aan het begin van de nieuwe handelsweek gewoon zal continueren.

De AEX is in de afgelopen twee weken 9 handelssessies gestegen en afgelopen vrijdag onveranderd gesloten.

Ongekend sterk en indrukwekkend.

De AEX is in de afgelopen twee weken met 13,2 procent gestegen, de grootste stijging in een dergelijke periode in jaren.

De succesvolle uitbraak boven de voormalige top van 272 van afgelopen donderdag is vrijdag bevestigd en heeft de AEX een sterk nieuw koopsignaal gegeven.

Obligaties worden verkocht ten faveure van aandelenbeleggingen en geld vanaf de zijlijn wordt weer aan het werk gezet.

Koersdoel op de korte termijn voor de AEX is het 291 niveau, het hoogtepunt van begin november vorig jaar.

De grote vraag is of we daar deze week in ��n keer naartoe zullen gaan of dat we wat zullen consolideren en een kleine terugval zullen ervaren, wat eigenlijk volkomen logisch is na een periode van 10 dagen achtereenvolgende stijging.

Voorlopig begint de nieuwe handelsweek echter weer zeer sterk..

De Europese beurzen zullen de nieuwe handelsweek met gemiddeld ruim 1 tot zelfs bijna 2 procent hoger openen in reactie op een toch weer hoger gesloten Wall Street afgelopen vrijdag en weer beduidend hogere koersen in Azi� vanochtend waar de indices tussen 1 en 2 procent hoger noteren.

De Japanse Nikkei stijgt vanochtend met 1,45 procent en noteert daarmee weer boven de psychologisch belangrijke 10.000 punten grens op het hoogste niveau van dit jaar.

Op de Chinese beurzen heerst het IPO virus, sommige nieuw te introduceren bedrijven op de beurs zijn wel tot 400 keer overtekend, zoveel belangstelling is er.

Volledige aandelengekte heerst er in China.

De kracht van de rally verrast zeer velen.

De drijfveer onder de sterke opgang zijn de onverwacht beter dan verwachte kwartaalresultaten in combinatie met steeds weer nieuwe Green Shoots vanuit de economische data die duiden dat economisch herstel aan de horizon gloort.

Zolang deze combinatie aanhoudt, stijgen we verder.

De zwaarste recessie sinds de Grote Depressie is overduidelijk op zijn retour.

Van de tot nu toe gepubliceerde kwartaalresultaten van de bedrijven uit de S&P500 heeft maar liefst vijfenzeventig procent hiervan de verwachtingen overtroffen volgens data samengesteld door Bloomberg.

Dit is op dit moment het hoogste percentage ooit voor een kwartaal sinds het bijhouden van deze data vanaf 1993.

Deze week de zwaarste week wat betreft de kwartaalresultaten.

Vanuit de S&P500 rapporteren 146 bedrijven de kwartaalresultaten en vooruitzichten.

Dit is 29 procent van de benchmark index van Amerika.

Hieronder veel oliegerelateerde bedrijven inclusief Dow Jones componenten Chevron en Exxon Mobil.

Vanuit de AEX deze week de kwartaalresultaten van TNT, AkzoNobel, Wolters Kluwer, Randstad, Arcelor Mittal en Royal Dutch.

Ahold komt morgen met de omzetcijfers over het tweede kwartaal.

Vanuit de Midcap deze week de resultaten van BinckBank, ASMI, Wessanen en Nutreco.

Ook een topweek voor het Damrak.

Deze week economische data met vandaag de publicatie van de New Home Sales, de verkoop van nieuwbouwhuizen, verwacht op 355.000 eenheden over de maand juni op jaarbasis ten opzichte van 342.000 eenheden over de maand mei op jaarbasis.

Morgen een belangrijke dag met het consumer confidence cijfer van de Confernce Board, het grote consumentenvertrouwen cijfer, over de maand juli verwacht op 48,7 ten opzichte van 49,3 over de maand juni.

Ook morgen de S&P/Case-Shiller Home Price Index verwacht op een huizenprijsdaling met 17,8 procent in de maand mei ten opzichte van een daling met 18,1 procent in de maand april ten opzichte van een jaar geleden.

Woensdag de orders duurzame goederen, Drable Goods Orders en het Beige Book.

Donderdag de wekelijkse eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, Jobless Claims en vrijdag de publicatie van het GDP, de eerste raming over het tweede kwartaal op jaarbasis verwacht op een krimp met 1,5 procent ten opzichte van een definitieve krimp met 5,5 procent over het eerste kwartaal op jaarbasis.

Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer.��Mail � � ��Print ���DFT Nieuwsbrief Plaats op:�� ��Hyves �� ��eKudos �� ��MSN �� ��Delicious ��

http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoenders/4484690/__AEX_vervolgt_sterke_zomerrally__.html
Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff