Return to ads
All categories
Jeff Gordon

Jeff Gordon

Posted by
Posting ads for 49 years
Zondag, 26 Julli 2009�� � � DiversenNIEUWSAUTOSPORTSPECIALCOLUMNSINTERVIEWSMANAGER GAMEFORUMSHOP� Formule 1� WTCC� DTM� IndyCar Series� A1GP� GP2� Superleague Formula� Formule Renault 3.5� Formule 2 � Porsche Supercup� Renault Megane� FIA GT� Formule 3� Formule Renault 2000� Formula Masters� Endurance races� Formule BMW� WRC� IRC� Dakar� Diversen� Belcar� BTCS� BGTC� BRL� Formule Renault 1600� DSC� DSMEC� BMW 130i Cup� Clio Cup� Formule Ford� Formido Swift Cup� Nationale Rally�Door: Wieger van den Bos, gepost op: 07-07-2009Tony Stewart wint de Nascar Sprint Cup raceDe 51ste versie van de Coke Zero 400 had een sensationeel einde.

Het gebeurde allemaal in de laatste bocht voor de streep, waarbij er door Tony Stewart volop druk werd gezet op Kyle Busch, op dat moment leider in de race.

Stewart was echter voor het grootste deel van de race leider van een vier man tellende kopgroep, met Kyle Busch, Jimmy Johnson en Denny Hamlin.

Advertentie Bij aanvang van de laatste ronde scheurde Busch voorbij Stewart.

Stewart bleef echter kalm en bleef in Busch�s slipstream rijden met de hoop om ter hoogte van de laatste bocht opnieuw toe te kunnen slaan.

Net voor de laatste bocht voor de finish lijn probeerde Stewart buitenom te komen.

Busch pareerde deze door te blokken en zijn ideale lijn vast te houden.

Dit bleef echter voor Busch niet zonder gevolgen.

Zijn bumper raakte de Chevrolet van Stewart.

Busch spinde en kwam vervolgens hard in contact met een van de barriers.

Dit zorgde voor chaotische taferelen waarbij er meerdere botsingen waren met zijn achtervolgers.

Diverse wagens konden niet schadevrij hun weg vervolgen.

Tony Stewart was lachende derde en ging er met de overwinning vandoor.

Hij behaalde hierdoor zijn tiende top vijf klassering.

Ondanks zijn crash klasseerde Busch zich toch nog als veertiende.

Stewart later tegenover Autosportnieuws.be: �Ik beschouw het ongeluk als een race-incident en zie er vooralsnog van de zijde van Kyle geen opzet in.

Toch haat ik dit soort crashes.

Op deze manier wil ik geen race winnen.

Toen ik al naast hem zat ging hij omhoog.

Hij deed wat hij moest doen in zo�n situatie, namelijk zijn ideale lijn behouden.

Volgens mij had hij niets anders kunnen doen.� Tony Stewart stelde hierbij zijn derde overwinning overall veilig in de mid-zomer klassieker op de Daytona International Speedway, zijn tweede alweer van dit seizoen.

Het waren overigens niet de enige spectaculaire botsingen in de race, die acht cautions kende.

Bij een grote crash in de 77e ronde waren maar liefst dertien voertuigen betrokken.

Dale Earnhardt jr.

was de enige die ten gevolge van dit ongeluk de race moest staken.

Jeff Gordon, de nummer twee in de stand na achttien races met 2539 punten en 180 punten achter leider Tony Stewart, kon ondanks zijn hierbij opgelopen schade doorrijden.

Jimmie Johnson eindigde als tweede en Denny Hamlin als derde.

Ex-Formule 1 coureur Juan Pablo Montoya kwam als negende over de streep van de Daytona International Speedway.

Leider in het kampioenschap van totaal 36 races blijft Tony Stewart met 2719 punten.

De volgende race is zaterdag 11 juli 2009 op de Chicagoland Speedway in Joliet, Illinois.�Bron: Foto: Toevoegen aan favorieten ����Headliner.nl ����Newsnow.co.uk����Massa nog 48 uur in kunstmatige comaFelipe Massa, die gisteren een zwaar ongeluk kende, zal de komende 48 uur nog in een kunstmatige coma worden gehouden in het AEK Ziekenhuis te Boedapest.���Massa blijft nacht in het ziekenhuisMassa zal de nacht doorbrengen in het ziekenhuis van Boedapest en zal hierdoor morgen niet aan de start van de race verschijnen in Hongarije.���24 Spa: Vitaphone palmt top drie eerste kwalificatiesessie inVitaphone Racing domineerde de eerste kwalificatiesessie voor de Total 24 Hours of Spa en is zo goed als zeker van de pole.��� NIEUWSBRIEF� Naam:� E-mail:�� BoekrecensieOf je nu wel of niet van autosport houdt, iedereen weet van het bestaan van deze wedstrijd af.

Al decennia lang proberen merken als Ferrari, Bentley, Porsche, Mercedes en recentelijk ook Peugeot en Audi een van de mooiste races in de racerij te winnen: de 24 uur van Le Mans.���� � Copyright 2009 AUTOSPORTNIEUWS.BE AUTOSPORTNIEUWS.BE is een dochter van TELEFOONTJE.COMOVER ONS�

http://www.autosportnieuws.be/nieuwsbericht.php?item=273119
Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff