Return to ads
All categories
Dancing With The Stars

Dancing With The Stars

Posted by
Posting ads for 49 years
Nicolette van Dam: 'Mensen die met hun mobieltjes ongevraagd foto's maken - ik kan er niet aan wennen!' FOTO KIPPA Het zit wel eens mee in het leven.

Nicolette van Dam weet er alles van.

Voor iemand die het als kind een feest vond om met toneelstukjes aandacht te vragen, komt ze in haar eerste serieuze baan al meteen aan haar trekken: als model is ze graag gezien in videoclips.

Vervolgens krijgt ze de kans om haar camera-ervaring te vergroten als actrice in de jeugdserie ZOOP en drie daarvan afgeleide speelfilms.

Als idool van kinderen is ze daarna het ideale boegbeeld voor jeugdprogramma's.

Met die ervaring rolt ze ogenschijnlijk spelenderwijs in presentatieklussen voor een volwassen publiek.

En ook daarmee houdt het niet op.

Ze blijft acteren, in onder meer Voetbalvrouwen, schopt het tot de halve finale van Dancing with the Stars en gaat binnenkort onder de vleugels van Joop van den Ende Theaterproducties debuteren als musicalactrice in de hit High School Musical.

Geef toe: niet gek voor iemand van 24 jaar jong.

Ze heeft als niet bepaald relevante vooropleiding een (onvoltooide) studie communicatie en marketing.

Hoe krijgt ze het voor elkaar? Hoe heeft het snelle succes haar gevormd dan wel misvormd? Op de eerste vraag heeft Nicolette een tamelijk simpel antwoord:,Toewijding.

Alles wat je doet zo goed mogelijk proberen te doen.'' Ze verwijst naar haar vader, eigenaar van de in Amsterdam-Zuid gevestigde traiteur/brasserie Van Dam.,Van hem heb ik geleerd dat zelfs het simpelste broodje lekkerder smaakt en oogt als het met zorg is klaargemaakt.'' Verder zal het helpen dat haar al vroeg helder voor ogen stond wat ze wilde.

Weliswaar mocht de kleine Nicolette graag in de zaak van haar vader met haar broertje 'winkeltje spelen' en springt ze tot de dag van vandaag nog steeds bij als de bediening handen tekort komt, maar zover de herinneringen teruggaan, is er de droom om goed bekeken televisieprogramma's te presenteren.

Nicolette:,Ik vind het raar om hardop te zeggen, want het klinkt zo aanstellerig, maar ik heb altijd van aandacht genoten.

Als kind organiseerde ik thuis of bij vriendinnen toneelstukjes waarin ik mezelf de hoofdrol gaf.

Op school kon mijn dag niet stuk als ik een spreekbeurt mocht houden.,Het eerste wat ik nu op maandagochtend doe nadat ik op zondag de Achmea Kennisquiz heb gepresenteerd, is kijken hoe hoog de kijkcijfers waren.'' Ogenschijnlijk is Nicolette in haar werk representatief voor veel jonge Bekende Nederlanders van deze tijd.

Moeiteloos combineert ze haar presentatieklussen met acteren in films en televisieseries.

Deelnemen aan Dancing with the Stars? Geen probleem.

Tussendoor het theater ingaan met een grote musical, zoals vanaf volgende maand in High School Musical? Waarom niet? Het is een voorstelling van zaken die geen recht doet aan hoe ze in het leven staat.,Dat dansprogramma en nu ook weer deze musical geven mij de kans om in korte tijd veel te leren.

Maar ik ben niet gek.

Bij het dansen werd ik letterlijk gedragen door een geweldige partner en straks in High School Musical hoef ik geen solo's te zingen.,Diep in mijn hart ben ik van de weg van de geleidelijkheid.

Ik ben het eens met mensen die roepen dat je beter één ding goed kunt doen dan tien dingen half.,Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben behoorlijk kieskeurig in wat ik doe.

Zeg vaker nee dan ja.

Ik ga niet in programma's zitten als ik het gevoel krijg dat ze me alleen maar bellen omdat ik toevallig een bekende Nederlander ben.

Altijd vraag ik me af of ik het leuk vind en of ik er iets van opsteek.'' Buiten het licht van de studiolampen komt Nicolette over als gefocust, ontspannen, toegankelijk.

Dat laatste zit haar wel eens in de weg wanneer ze bijvoorbeeld met haar vriend ergens een hapje gaat eten.,Mensen die ongevraagd met hun mobieltjes foto's maken - ik kan er niet aan wennen!'' Waar menig collega-BN'er de confrontatie zoekt of zich boos omdraait, stapt Nicolette in zo'n geval vriendelijk af op degene die haar privacy schendt.

Doet voor:,Waarom vraag je het niet gewoon even? Dan gaan we samen op de foto.

Is toch veel leuker?'' Producent Alain de Levita van NL Film Televisie heeft haar eerste schreden in het acteervak van nabij meegemaakt.,Wij hebben haar ontdekt toen we acteurs voor ZOOP zochten.

Ze was uitzonderlijk fotogeniek, dat was meteen duidelijk.

Als die nou eens kon acteren, dacht ik, wat zou dat prettig zijn!,Nicolette is een enorme aanpakster.

Dat verbaast me niet: ik ken haar familie een beetje.

Hardwerkende mensen allemaal, die met hun inzet ver zijn gekomen.

Daarnaast is ze ongelooflijk positief, vrolijk en pretentieloos.,Als we na de zoveelste aflevering weer eens een barbecue voor de medewerkers organiseren, is het nog steeds Nicolette die na het eten de bordjes opruimt.

Terwijl ze dat helemaal niet hoeft te doen.'' Nicolette van Dam speelt van 5 tot en met 23 augustus de rol van Juf Darbus in High School Musical in het Beatrix Theater in Utrecht.http://www.ad.nl/cultuurenshow/3391198/Als_ze_er_maar_ze_maar_iets_opsteekt.html
Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff