Return to ads
All categories
Cadouri De Craciun Tablou 3d Stradivari

Cadouri De Craciun Tablou 3d Stradivari

Posted by Cadouri
Posting ads for 9 years

Cadouri de craciun de la www.cadourimania.ro

Link direct catre produs: http://www.cadourimania.ro/430,stradivari.html

Tablou 3D Stradivari - in omagiul genialului Antonio Giacomo Stradivari (mai cunsocut sub numele de Stradivarius)

Modelul de inspiratie: o piesa fabricata de Stradivarius in 1703. Expusa la Musikinstrumenten Museum, Berlin.

Acest tablou tridimensional este realizat din metal si este prevazut pentru a fi agatat pe perete. Vioara si arcusul sunt detasabile de partitura. Ramane la imaginatia fiecaruia sa decoreze.

Cele mai cunoscute viori din lume au fost construite in Italia de familiile Amati, Guarneri si Stradivari la sfarsitul secolului VI, inceputul secolului VII. Dar cele mai celebre vor ramane cele fabricate de Stradivari recunoscute ca avand o acustica deosebita. Ele isi pastreaza finetea si rezonanta indiferent daca vorbim de sunete inalte sau joase. O alta trasatura a viorilor lui Stradivari este ca nici una nu suna la fel cu cealalta, calitatea si claritatea sunetului ramanand aceeasi. Extraordinara claritate a viorilor maestrului ramane si astazi un mister. De-a lungul timpului s-au facut diverse speculatii : s-a vorbit de lacul minune, s-a spus ca lemnul din care au fost realizate a fost luat din vechi catedrale, etc. Dar nici o ipoteza nu ramane in picioare. Unul dintre specialistii care a reparat viori Stradivarius a adus in atentie faptul ca lemnul folosit avea trei cercuri. La unele dintre viori se remarca o distanta mare intre cercuri, in timp ce altele erau confectionate dintr-un lemn cu cercuri restranse. Intr-unul din caietele maestrului s-a gasit urmatorul fragment : «Cine ar putea crede ca pentru a construi o vioara este nevoie sa trasezi mai intai doua pentagoane intr-un cerc ? Dar legile armoniei descoperite de Platon stau la baza constructiei figurilor geometrice cat si la baza creatiei muzicale, a conceptiei abstracte a gandirii muzicii si de asemenea la baza stabilirii proportiilor instrumentelor concepute pentru a fi exprimate. »

Nimeni nu a deslusit misterul… dar stim ca muzica reprezinta comunicarea instanta. Pentru ca muzica poate aduce oamenii impreuna imediat, pentru ca stim ca sunetele emise de o vioara pot reda cele mai variate sentimente ca duiosie, dragoste, forta, maretie, visare, va propunem un cadou original care cu siguranta va da clasa si eleganta gestului dvs. de a-l oferi.

www.cadourimania.ro cadouri de craciun, cadouri de sarbatori, cadouri de mos craciun, cadouri de mos niculae, cadouri pentru casa, tablouri tridimensionale si multe alte idei de cadouri si decoratiuni

Reply to this ad
Recently viewed ads
Saved ads
Please log in to browse your saved adverts or sign up if you don't have an account yet.
Popular Stuff